Onze tribe

Wij zijn een groep vakkundige en enthousiaste therapeuten, coaches en lichaamswerkers. Gespecialiseerd in traumaverwerking, het hanteren van stress en persoonlijke ontwikkeling.

Maak kennis met de tribe

The Healing Tribe streeft ernaar om trauma ‘gewoner’ en herkenbaarder te maken. En om daarbij handvatten aan te reiken waarmee we zelf iets kunnen doen.

Want trauma is een (helaas) veel voorkomend verschijnsel dat nog vaak over het hoofd gezien of genegeerd wordt. Dat terwijl veel gezondheidsproblemen, zowel fysiek als mentaal, worden veroorzaakt door traumatische gebeurtenissen, veelal zonder dat we ons daar bewust van zijn.

Ook ons lichaam speelt hierbij een heel belangrijke rol. De beroemde psychiater Bessel van der Kolk zegt het zo: “the body keeps the score”. Ons lichaam weet nog precies wat er met ons gebeurd is.

Door te werken met de wijsheid van ons lichaam – bijvoorbeeld door ademtherapie, massage of traumaverwerking –  en gebruik te maken van onze gezonde delen, kunnen we samen veel bereiken.

Het leven een beetje makkelijker maken
Maar ook alledaagse dingen als menselijk contact, theater en verhalen zijn heel heilzaam bij het verwerken van ingrijpende levenservaringen en kantelpunten in onze ontwikkeling. Daarom maakt ook Storytelling en binnenkort theater onderdeel uit van ons aanbod.

Uiteindelijk is voorkomen beter dan genezen. Daarom hebben we ook speciale aandacht voor inzichten die in onze samenleving leiden tot minder trauma. Op veel gebieden in ons leven, zoals de zorg, het onderwijs, onze relaties en gezinnen valt nog veel te winnen. Samen streven we naar een gezonde samenleving!

We richten ons graag en met enthousiasme op wat bekend staat als posttraumatische groei. Zelf aangeraakt door het leven doen we dat met betrokkenheid en aandacht.

Dan wordt het leven weer een beetje makkelijker, dan krijgt de potentie in jou weer een kans, dan geef je ruimte aan je levensenergie en neemt de vitaliteit toe.

Warm aanbevolen

Homeopathie Alkmaar

Ien Brethouwer, Klassiek Homeopaat in hart en nieren. Doortastend, intuïtief en met humor benadert zij je klacht op alle lagen die nodig zijn om te helen: fysiek, sociaal, spiritueel en emotioneel. Gespecialiseerd in klachten bij kinderen, zwangerschap & bevalling, vruchtbaarheidsproblemen en traumaverwerking. Een heldere vrouw! gevestigd in hartje Alkmaar.

Still Coaching

Bij Eveline Delis van Still Coaching vind je een fantastische plek en een bevlogen begeleidster om je zelf weer te ontdekken. In je eigen tempo en op de manier die bij jou past. Alles kan en niets hoeft.  Ontwaak en wordt weer heel! Gevestigd in Castricum.

Praktijk Lispeltuut Groningen

In Groningen vind je de praktijk van Mirjam van Huffelen. Met grote betrokkenheid, subtiele wijsheid en een almaar uitdijende, doorleefde deskundigheid, werkt zij als bodymind coach en Somatic Experiencing practitioner. Leer opnieuw luisteren naar je fluistering, naar de stem van je lichaam. En kom weer aan leven toe.

Samma

Bhaven Heeremans is een wijze man waar je terecht kunt voor verwerking van trauma en andere hobbels in je leven. Tevens een hele fijne en effectieve cranio sacraaltherapeut. Je bent bij hem letterlijk en figuurlijk in goede (helende) handen! Gevestigd in Amsterdam

Kinder Ergotherapie Coaching

Ine de Reus is een stralende en energieke ergotherapeute en coach. Haar heldere aanpak en grote betrokkenheid maakt dat je je echt gezien voelt én samen met je kind resultaat boekt. Van harte aanbevolen! Gevestigd in Alkmaar

Relax More

Ronald de Caluwé is een goedlachse en ontspannen man. Maar bovenal een uitstekend trainer en coach op het vlak van stresshantering. Hij doet dat onder andere met Qigong, Tai Chi en Somatic Experiencing. Een rots in de branding! Gevestigd in Apeldoorn.

Neem contact op

Healing Trauma
Onze missie is om trauma ‘gewoner’ en herkenbaarder te maken. Door te werken met de wijsheid van ons lichaam en gebruik te maken van onze goed ontwikkelde gezonde delen, kunnen we samen veel bereiken. We richten ons op wat bekend staat als posttraumatische groei.

Telling Stories
Storytelling is breed toepasbaar voor zowel individuen als groepen en organisaties. Verhalen stellen je in staat om de drijvende krachten binnen jou/jouw organisatie te identificeren, begrijpen en gebruiken.

Training Talents
Wij geloven dat ieder mens vele talenten heeft; aan de oppervlakte, maar ook talenten die dieper liggen. Onze inzet is om ruimte te geven aan de potentie die in ons leeft.

Hopelijk heb je gevonden wat je zocht op onze site. Ik kan me voorstellen dat je nog vragen hebt over jouw specifieke situatie. Voel je vrij om ons te mailen of te bellen. We nemen snel daarna contact met je op.